pardisA pardisA .

pardisA

واکسن آبله

آبله مرغان از طریق تماس چهره به چهره یا تماس مستقیم با مایعات بدن آلوده یا اشیای آلوده منتقل می شود.
حشرات و حیوانات آبله مرغان را منتقل نمی کنند.
دوره کمون به طور متوسط ​​حدود 10 تا 14 روز (یا هفت تا 19 روز) پس از قرار گرفتن در معرض ویروس است. افراد در این زمان مسری نیستند.
علائم اولیه بیماری عبارتند از تب بالا، خستگی و درد سر و کمر. بثورات مشخصی بر روی صورت، بازوها و پاها بصورت برجسته شکل میگیرد و به مدت دو تا سه روز ادامه خواهد داشت. دانه‌ها یا جوش‌های آبله مرغان از شروع گسترش تا بهبودی سه مرحله را طی می‌کنند. این مراحل به ترتیب زیر است:
گسترش برجستگی‌ های قرمز یا صورتی‌ رنگ در سراسر بدن؛ تاول‌هایی که مایع درون آنها خارج می‌شود؛ خشک شدن و التیام یافتن جوش‌ها.
اکثر بیماران مبتلا به آبله مرغان بهبود می یابند، اما مرگ در 30٪ موارد رخ می دهد.
دهه 1950 – در سراسر جهان، 15 میلیون مورد آبله مرغان در هر سال از این دهه گزارش شده است؛ این بیماری بسیار مسری در طول قرن گذشته بیش از 500 میلیون نفر در سراسر جهان را کشته است.
1977 – آخرین مورد طبیعی آبله مرغان در دنیا در سومالی رخ داد.
1979 –دو مرکز پیشگیری از آبله مرغان شامل: مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری در آتلانتا و مرکز تحقیقات دولتی ویروس شناسی و بیوتکنولوژی روسیه در Koltsovo تشکیل شدند.
1980 – سازمان بهداشت جهانی آمادگی ریشه کنی آبله مرغان را اعلام کرد.
2008 – بر اساس یک مطالعه منتشر شده در مجله آمریکایی پزشکی، “محققان دریافتند که حفاظت در برابر آبله مرغان در تمام عمر تنها با یک واکسن حاصل می شود، حتی اگر این واکسیناسیون 88 سال پیش انجام شده باشد.”
2016 – یکی از قدیمی ترین نمونه های شناخته شده ویروس آبله مرغان در داخل DNA یک کودک مومیایی قرن 17 میلادی است که در زیر کلیسای لیتوانی قرار گرفته بود. این یافته نشان میدهد که آبله مرغان از چه زمانی انسانها را مبتلا کرده است.

برای مطالعه ادامه مطلب کلیک کنید....


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۳۰ تیر ۱۳۹۹ساعت: ۱۰:۲۹:۱۵ توسط:سارا موضوع: نظرات (0)

انواع مختلف سویا

1-محصولات دانه ی کامل سویا
به طور کلی محصولات سویا را می‌ توان به دو دسته بزرگ محصولات تخمیری و غیر تخمیری تقسیم کرد. شیر سویا و توفو نیز از دانه ی سویا ساخته میشوند. در حالی که دانه ی سویای کامل به ندرت در رژیم غذایی غربی خورده می شوند، ادامام یک غذای پرچرب با پروتئین بالا در غذاهای آسیایی است. شیر سویا از خیساندن لوبیای خشک سویا و آسیاب کردن آن بدست می‌آید.

از آنجا که سویا گالاکتوز ندارد، در بچه‌های مبتلا به گالاکتوزمی و مبتلا به عدم تحمل لاکتوز، شیر بر پایه سویا و شیر گاو بدون لاکتوز می‌تواند جانشین خوبی به جای شیر مادر باشد. توفو همان پنیر سویا است که از دلمه شدن پروتئین شیر سویا به دست می‌آید. این منبع معمول پروتئین گیاهی در رژیم های گیاه خواری است.

2- سویا تخمیر شده
محصولاتی از قبیل سس سویا، تمپه، میسو، ناتو و تافوی تخمیری از دسته محصولات تخمیری سویا به حساب می‌آیند. سس سویا یک مایع قهوه‌ای تیره نمکی است که از تخمیر لوبیای سویا تهیه می‌شود.

تمپه یک کیک سویا تخمیر شده است که در اندونزی تولید شد. اگر چه به اندازه ی توفو محبوب نیست اما آن را به عنوان یک منبع پروتئین در رژیم های گیاهی مورد استفاده قرار می دهند. میسو یک چاشنی سنتی ژاپنی ساخته شده از سویا، نمک و یک نوع قارچ است.

3- غذاهای فرآوری شده مبتنی بر سویا
سویا برای ساخت غذاهای فرآوری شده از جمله جایگزین های گوشتی در گیاه خواران و وگانها، ماست و پنیر استفاده می شود. این محصولات از جمله آرد سویا و روغن سویا در بسیاری از مواد غذایی بسته بندی شده استفاده می شود.

4- مکمل سویا
شکل‌ های مکمل سویا بصورت پروتئین سویای ایزوله، پروتئین سویا کنسانتره و پروتئین سویای بافت ‌دار شده، بهره گرفته می ‌شود. مکمل‌های پروتئین سویای به سه شکل: ایزوله، کنسانتره و بافت‌ دار شده مورد استفاده قرار می‌گیرند. دیگر مکمل های سویا شامل ایزوفلاون های سویا هستند که در شکل کپسول موجود هستند و می توانند بعنوان کپسول یا پودر مصرف شوند.

 

برای مطالعه ادامه مطلب کلیک کنید....


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۳۰ تیر ۱۳۹۹ساعت: ۱۰:۲۸:۴۴ توسط:سارا موضوع: نظرات (0)

بیماری هاd کبد

1-هپاتیت خود ایمنی
این وضعیت باعث می شود سیستم ایمنی به خود بدن حمله کند و بافت سالم کبد را از بین ببرد. هپاتیت اتوایمیون می تواند به سیروز و سایر آسیب های کبدی منجر شود.

2- آترزی صفراوی
آترزی صفراوی یک بیماری است که مجرای صفراوی و جریان صفراوی کودک را تحت تأثیر قرار می دهد. در صورت عدم درمان، این بیماری می تواند باعث بروز زخم های کبدی و آسیب بر بافت کبد شود. خوشبختانه روشهای درمانی برای این بیماری وجود دارد.

3- سیروز
سیروز کبدی التهاب شدید کبد و یک بیماری مزمن خودایمنی است. شرایط متعددی می تواند باعث سیروز شود از جمله مصرف طولانی مدت الکل، هپاتیت مزمن یا اختلالات ژنتیکی نادر مانند بیماری ویلسون.

4- هموکروماتوز
این حالت باعث ایجاد آهن بیش از حد در بدن می شود. آهن بیش از حد می تواند به کبد آسیب برساند.

5- هپاتیت A
هپاتیت ویروسی به عفونت ویروسی اطلاق می شود که باعث التهاب کبدی می شود. انواع هپاتیت با حروف مختلف از جمله A، B، C، D و E نمایش داده میشوند. هر کدام از اینها علل و شدت های مختلفی دارند.

هپاتیت A در کشورهای در حال توسعه که آب آشامیدنی نامناسب و سیستم های بهداشتی ضعیف دارند شایع تر است. اکثر مردم می توانند از هپاتیت A بدون نارسایی کبدی یا عوارض طولانی مدت رهایی یابند.

6- هپاتیت B
هپاتیت B می تواند عفونت کوتاه مدت یا طولانی مدت ایجاد کند. در بزرگسالان ایالات متحده، این بیماری بیشتر از طریق تماس جنسی محافظت نشده گسترش می یابد. با این حال این بیماری میتواند از طریق به اشتراک گذاری سوزن و یا تماس تصادفی با سوزن آلوده انتقال یابد. این بیماری می تواند عوارض جدی، از جمله نارسایی کبد و سرطان را ایجاد کند. برای جلوگیری از این بیماری واکسن وجود دارد.

7- هپاتیت C
هپاتیت C می تواند یک عفونت حاد یا مزمن باشد. این بیماری معمولا از طریق تماس با خون حاوی ویروس هپاتیت C، از جمله به اشتراک گذاری سوزن های آلوده برای تزریق مواد مخدر یا خال کوبی گسترش می یابد. به طور معمول، تماس جنسی محافظت نشده با یک فرد آلوده هم می تواند عفونت را منتقل کند. این بیماری می تواند باعث التهاب شود که می تواند منجر به سیروز، نارسایی کبدی و سرطان کبد شود.

برای مطالعه ادامه مطلب کلیک کنید....


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۳۰ تیر ۱۳۹۹ساعت: ۱۰:۲۸:۱۹ توسط:سارا موضوع: نظرات (0)